Us proposem un curs de 10 hores en el marc de la programació trimestral l’Artefakte. El 28 i el 29 de juny, a Barcelona, oferim 10 hores de formació per debatre i reflexionar sobre el capitalisme corporatiu. 

Fitxa del curs

Durada : 10 hores ( +5 hores de lectures )

Dates i horari : 1 de març , de 10h30 a 14h i de 16h a 19h30 , i 2 de març , de 10h30 a 13h30

Lloc : al local de Raons Públiques al c / Concòrdia 30 , baixos ( Metro L3 : Poble Sec )

Idiomes : castellà i català

Preu : 25 €

Materials : dossier de textos + possibilitat de comprar el llibre Males Companyies a preu reduït ( 10 €)

Màxim de matrícula : 12-15 persones

Dinamitzadores del curs

Albert Sales, Jesús Carrión, Inés Marco i Marco Aparicio (membres del Col·lectiu RETS)

Continguts

1 . Introducció : El projecte polític neoliberal i el paper central de les corporanciones transnacionals .

2 . Mecanismes de poder de les empreses transnacionals (amb especial atenció a la seva  “responsabilitat social empresarial”)

3 . Crisi? Per a qui?

4 . Lluites , resistències i alternatives

Bibliografía

Bauman, Z. (2008). La Sociedad Sitiada. Buenos Aires: Fondo de Cultura Económica de Argentina.

Colectivo RETS (2013). Malas Compañías. Las empresas transnacionales contra los derechos humanos y el medio Ambiente. Barcelona: Icaria.

Gavaldà, M., & Carrión, J. (2007). Repsol – YPF: Un discruso socialmente irresponsable. Barcelona: Àgora Nord Sud y Observatorio de la Deuda en la Globalización.

Llistar, D. (2009). Anticooperación: Interferencias Norte-Sur. Los problemas del Sur Global no se resuelven con más ayuda internacional Barcelona: Icària.

Patel, R. (2008). Obesos y famélicos. El impacto de la globalización en el sistema alimentario mundial. Los libros del lince.

Romero, M., & Ramiro, P. (2012). Pobreza 2.0. Empresas, estados y ONGD ante la privatización de la cooperación al desarrollo. Barcelona: Icaria.

Sales, A (2013). Guía para vestir sin trabajo esclavo. Barcelona: Icaria

Teitelbaum, A. (2010). La armadura del capitalismo. El poder de las sociedades transnacionales en el mundo contemporàneo. Barcelona: Icaria.

Zubizarreta, J. H. (2009). Las empresas transnacionales frente a los derechos humanos: Historia de una asimetría normativa. Bilbao: Hegoa – HEGOA  Instituto de Estudios sobre Desarrollo y Cooperación Internacional y Observatorio de las Multinacionales en América Latina -OMAL.

Matrícula:

La intenció de Artefakte no és produir docència en abstracte, de manera impersonal, a la manera de les institucions acadèmiques (estatals o privades). Al contrari, la nostra intenció és poder generar coneixements d’un alt valor específic. Això requereix un cert grau d’afinitat entre tots i totes les participants. Per això mateix, agraïm, encara que no sigui obligat pels qui ens coneixem, l’enviament a cursos@artefaktes.com d’un breu CV indicant formació , experiència activista i punts d’interès . Amb prou feines un parell de línies per conèixer una mica millor i saber quin és el nivell de formació , politització i altres. Sabem que és una petita incomoditat , però garanteix una gran satisfacció a tot el món .

Podeu fer la inscripció ja a cursos@artefaktes.com 

10170687_709076055815170_942295894117166888_n

Deixa un comentari