Fuente: La Directa, 2 de Noviembre de 2015
L’exfalangista Dimas Gimeno a escala estatal i l’excomunista Josep Miquel Abad a Catalunya són els màxims directius de la cadena. Tots dos s’han desmarcat posteriorment de la política i asseguren que hi van entrar per la influència dels seus germans

Un estrany binomi controla una de les empreses més poderoses de l’Estat espanyol. La mercantil de grans magatzems va estar dirigida durant dècades per l’empresari Isidoro Álvarez, però l’any 2013 va traspassar el negoci al seu nebot Dimas Rodrigo Gimeno Álvarez, qui va figurar a la candidatura de la Falange Española Independiente en els comicis dels anys 1996, 1999 i 2000. En l’actualitat compten amb 92.333 persones en plantilla i a l’exercici de 2013 van aconseguir 173 milions d’euros de benefici. Aquesta setmana CNT-AIT Barcelona i Acció Llibertària de Sants, han engegat una campanya de boicot a l’empresa. Miguel Angel Gimeno, germà de l’actual director general de la companyia, va justificar la seva presència a les llistes de Falange afirmant “vaig ser jo qui li va demanar que em cedís el nom i el DNI per cobrir tràmits administratius relacionats amb les llistes”.

A la cúpula dels grans magatzems a Catalunya hi trobem des de l’any 2009 a Josep Miquel Abad, extinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona (entre 1979 i 1983, com a representant del PSUC) i militant de Bandera Roja en els últims anys del franquisme. A continuació fou nomenat director general de la Fira de Barcelona (1983-1987), i d’aquí va passar a ser conseller delegat del Comitè Organitzador Olímpic (COOB 92). Posteriorment va abandonar l’esfera pública i es va endinsar al món de les grans empreses multinacionals, amb els directius de les quals s’hi havia relacionat durant l’esdeveniment olímpic. Director general d’estratègia del Grupo Planeta i membre del comitè executiu d’Antena 3 TV i Vueling, una aerolínia que va presidir els primers quatre anys (2003-2007). Ara és director general del Corte Inglés a Catalunya.

Durant el seu període com a regidor, Abad va ser l’artífex de la creació dels antiavalots de la Guàrdia Urbana

En la seva etapa com a regidor comunista, a la legislatura que el PSUC va obtenir vuit edils al consistori barceloní, Abad va ser l’artífex de la creació dels antiavalots de la Guàrdia Urbana, com a màxim responsable polític del cos. En una entrevista l’any 2012 al diari ARA, Abad va explicar que el seu ingrés al PSUC es va donar “perquè el meu germà estava a la presó”. “Vaig deixar el partit el 5 de gener del 1981 quan el congrés del PSUC va consagrar l’enfrontament i la fracció entre euros i prosoviètics”, va manifestar, molt fidel a les seves intencions de futur. Tot i així va mantenir el càrrec fins l’any 1983, per petició expressa de Narcís Serra (PSC) i Antoni Gutiérrez (PSUC).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s