Estat de situació: 

2.800 treballadors i treballadores van perdre la feina a l’abril de 2011 després que el gerent de la fàbrica PT Kizone va tancar la fàbrica i va fugir del país.

Els i les treballadores de PT Kizone estan lluitant per trobar una nova feina i sense els diners que se’ls deu legalment s’estan endeutant cada vegada més. Moltes han hagut de retirés els seus fills de l’escola i alguns han estat desnonats o s’enfronten a l’expulsió de casa seva.

La primera resposta d’Adidas a aquesta situació va ser oferir-se a trobar llocs de treball per als ex-trabajadores/as de les fàbriques Kizone en altres empreses proveïdores. Ara, Adidas reconeix que no ha complert.

Adidas va dir en una carta als i les treballadores de Kizone que no pagarà els diners que se’ls deuen. Enlloc d’això ofereixen a les persones afectades dos vals alimentaris per adquirir menjar en un supermercat orientat als hàbits de consum de gent amb més recursos i que ven el menjar molt car. Desesperades per aconseguir diners per pagar els seus deutes i les despeses escolars, moltes de les treballadores y dels treballadors han intentat vendre aquests bons.

Adidas també va organitzar una “reunió” la setmana passada a Lausana per “trobar solucions duradores al problema dels acomiadaments no indemnitzats”. No es va convidar a cap de les persones treballadores de PT Kizone.

ACTUA!

Seguim pressionant a ADIDAS informant de la situació als seus consumidors i consumidores.

Ves a http://www.facebook.com/adidasoriginals i introdueix algun comentari dels que et proposem (o algun altre que se t’acudeixi en l’idioma que vulguis).

  • Adidas, en tu publicidad se dice que “Impossible Is Nothing”. Demuéstralo. Es hora de pagar a los y las trabajadoras de PT Kizone lo que se les debe.
  • Hey adidas – you say Impossible Is Nothing. Prove it. It’s time to pay up give the PT Kizone workers what they are owed.
  • Nada es imposible. Paga a los y las trabajadoras Kizone los 1,8 millones de dólares de indemnizaciones por despido.
  • Nothing is impossible. Pay the Kizone workers the US$1.8 million of severance payments. If you can talk the talk, you gotta walk the walk adidas!
  • Me sorprende escuchar que se niegan a pagar a los y las trabajadores de PT Kizone el dinero que se les debe – 1,8 millones de dólares no es nada para ti. NO ME GUSTA.
  • I’m shocked hear that you are refusing to pay Kizone workers the money they are owed – 1.8 million is nothing to you. UNLIKE.
  • Los vales de comida no sirven para pagar el alquiler. Tampoco sirven las reuniones en lugares lejanos. Paga a los y las trabajadoras de Kizone lo que se les debe.
  • Food vouchers won’t pay the rent. Nor will fancy meetings in faraway places. Pay Kizone workers what they are owed.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s