Comunicat de la secció sindical CGT Roca

[En castellano aquí]

Després de 60 dies de vaga, els companys de Roca Maroc, després d’una molt dura lluita han tornat a la feina, després d’aconseguir el que des del passat mes de maig portaven exigint, i és poder organitzar-se dins de la fàbrica creant una secció sindical que els serveixi d’eina per millorar les seves condicions de treball.

La Multinacional Roca s’ha compromès tant amb els treballadors com amb representants del Govern Marroquí, a respectar els seus drets sindicals, i ara mateix després que l’empresa els proporcionés un local sindical i taulers d’anuncis per informar i comunicar-se amb els treballadors, ja estan organitzant per convocar unes eleccions sindicals. El seu objectiu més immediat després de tenir representants, és tenir un conveni propi per millorar les seves condicions econòmiques i de treball i regular tots els aspectes de la rutina laboral.

Els companys estan molt satisfets i CGT de Roca també. Tenint en compte que mai han tingut cap experiència en el terreny de la lluita i els seus mètodes, han donat un exemple de força i unitat que els ha servit per aconseguir el seu objectiu i per aprendre d’una experiència que no fa molt de temps mai haguessin pensat dur a terme. Però tant ells com nosaltres sabem que això és el començament d’una llarga lluita que els porti més lluny en les seves exigències de millorar, i ens comuniquen que no dubtaran en plantejar una vaga com l’anterior, si Roca incompleix o no millora les seves condicions. Amb la diferència que aquesta vegada comptaran amb l’experiència i l’aprenentatge de mètodes organitzatius.

El passat dia 11 de gener després d’una reunió on Roca ens plantejava una congelació salarial en les fàbriques que té a l’estat espanyol, li abordem amb el tema al director Internacional de RRHH dient-li que estaríem molt atents tant com fins ara perquè complís amb els treballadors de Roca Maroc, al que va contestar que ells sempre compleixen, i li vam dir que nosaltres també i que no dubtaríem a seguir denunciant i donant suport als companys.

Des de CGT-Roca volem agrair a tots els companys, sindicats, confederacions i altres organitzacions que han mostrat i donat el seu suport a la campanya de solidaritat Internacional amb els companys, gràcies també per les aportacions econòmiques, que van ser fonamentals per a la seva resistència, en total se’ls va enviar 1500 € de les aportacions realitzades.

Des de CGT-Roca i CGT Internacional, continuarem amb aquest gran treball de col·laboració internacional entre treballadors d’una mateixa Multinacional, sens dubte el millor mètode per combatre la depredació i tirania amb la qual aquestes corporacions i multinacionals exerceixen contra els pobles i els seus treballadors.

Salut i Lluita.

Secció Sindical CGT Roca

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s